Industriële woondecoratie

Als je voor industriële woondecoratie kiest, dan kies je voor een stoere en robuuste uitstraling.

Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van ruwe en onbewerkte materialen zoals beton, staal en hout. Hierdoor ontstaat een industriële look die perfect past bij een modern interieur.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende aspecten van industriële woondecoratie.

Materialen

Industriële woondecoratie is de perfecte manier om een stoere en robuuste uitstraling aan je interieur te geven.

Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van ruwe en onbewerkte materialen zoals beton, staal en hout. Hierdoor ontstaat een industriële look die perfect past bij een modern interieur.

Kleuren

Veelvoorkomende kleuren bij een industriële woondecoratie zijn zwart, wit, grijs en bruin. Deze kleuren passen perfect bij de ruwe en onbewerkte materialen die gebruikt worden. Daarnaast zorgt het gebruik van deze kleuren zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling.

Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij industriële woondecoratie. Lampen met een ruwe uitstraling zijn hierbij erg populair.

Wat je vaak ziet zijn bijvoorbeeld lampen van staal met een betonnen voet. Of lampen van koper met een vintage uitstraling.

Naast staande lampen wil je misschien ook hanglampen met een industrieel karakter. Wat populair is bij dit soort lampen met een metalen kap en een stoffen snoer.

Meubels

Meubels zijn erg belangrijk bij industriële woondecoratie.

Stoelen, tafels en kasten zijn meestal gemaakt van staal en/of hout. Het is belangrijk dat de meubels een ruwe uitstraling hebben, dus het gebruik van onbewerkt hout en staal is aan te raden.

Ook kunnen meubels gecombineerd worden met accessoires zoals kussens en dekens om het geheel wat zachter te maken. Kies hierbij dan ook weer voor donkere kleuren.

Accessoires

Accessoires zijn erg belangrijk bij het creëren van een industriële uitstraling in je interieur. Hierbij kun je denken aan kussens, plaids en vazen. Het is hierbij belangrijk dat de accessoires een ruwe uitstraling hebben en passen bij de rest van het interieur. Ook kun je denken aan accessoires van metaal, zoals een grote metalen klok aan de muur.

Conclusie

Industriële woondecoratie is een stijl die perfect past bij een modern interieur. Het gebruik van ruwe en onbewerkte materialen zoals beton, staal en hout zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling. Kleuren zoals zwart, wit, grijs en bruin passen hier perfect bij.

Meubels zijn erg belangrijk bij deze stijl en zijn meestal gemaakt van staal en/of hout. Verlichting en accessoires spelen vaak ook een centrale rol bij industriële woondecoratie.

Scroll naar boven