Creëer een stijlvol interieur met sierkussens?

Sierkussens en kussens zijn niet alleen lekker comfortabel, maar zijn ook een fijne manier om jouw interieur op te fleuren en er je eigen persoonlijk touche aan te geven. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar kussens voor op je bank, bed, stoel of vensterbank er is altijd wel een kussen te vinden die bij jouw smaak en stijl past.

Gekleurde sierkussens

Bij sierkussens is vaak de eerste keuze die gemaakt wordt de kleur. De kleur heeft namelijk het meeste invloed op jouw interieur. Om je op weg te helpen zullen we de meest voorkomende of opvallende kleuren met je bespreken, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken voor je sierkussens. En je jezelf dus niet groen of geel gaat ergeren aan de verkeerd gekozen kleur sierkussens.

Groene sierkussens

De kleur groen is geassocieerd met de natuur en kan een duurzame uitstraling geven aan je interieur. Als je op zoek bent naar een manier om je interieur een verfrissende touch te geven, overweeg dan om groene kussens toe te voegen! Het gebruik van groene kussens kan de natuur naar binnen halen en een gevoel van kalmte creëren. Gelukkig is de kleur groen heel veelzijdig en kun je verschillende tinten met elkaar combineren. Zo kan een mintgroen kussen goed samengaan met een donkergroen kussen. Je kunt ook een olijfgroen kussen combineren met geel voor een zomerse uitstraling. Met groene kussens op je bank zit je altijd goed.

Blauwe sierkussens

Blauw is een veelzijdige kleur die kan variëren van lichtblauw tot donkerblauw en zelfs turkoois en navy. Een lichtblauw sierkussen kan bijvoorbeeld een gevoel van rust en kalmte toevoegen aan je ruimte, terwijl een donkerblauw kussen kan zorgen voor een meer dramatische uitstraling.

Blauwe sierkussens kunnen ook goed worden gecombineerd met andere kleuren, zoals wit, grijs, geel en groen. Een witte bank met blauwe kussens kan bijvoorbeeld een frisse, zomerse uitstraling creëren, terwijl blauwe kussens op een grijze bank een elegante en stijlvolle look kunnen geven.

Roze sierkussens

Met roze sierkussens zorg je voor een vleugje zachtheid aan jouw ruimte en interieur. Roze is een kleur waarin een hoop variatie mogelijk is. Zo heb je namelijk pastelroze, maar ook fuchsia. Hierdoor is er altijd een geschikte roze tint te vinden die past bij jouw woonwens.

Met een roze kussens kan je een mooie touche geven aan jouw bank of stoel. Of ervoor zorgen dat ergens enigszins de aandacht naar toe wordt getrokken door de roze kleur.

Roze kussens zijn daarnaast verkrijgbaar in veel verschillende materiaalsoorten zoals katoen, linnen of zelfs zacht fluweel. Ook dit is ideaal bij het uitzoeken wat het best past bij jouw woonwens. Let er wel op dat er een behoorlijk prijs verschil kan zitten tussen verschillende materialen en dit wellicht net iets boven je budget kan komen daardoor.

Zwarte sierkussens

Als je de keuze maakt voor zwarte sierkussens zit je vaak voor lange tijd goed. Met zwarte kussens zorg je voor een strakke, elegante en tijdloze uitstraling. Daarnaast is het een van de makkelijkste kleuren om te combineren met andere kleuren. Een zwart kussens op een witte bank is geen gek gezicht en zorgt juist voor een mooi contrast. Bij gekleurde banken zorgt het voor een stukje klasse en een mooie touche. en als vanzelfsprekend past het ook bij een bank die zelf zwart is.

Dus als je voor zwarte sierkussens gaat en je besluit later van bank te wisselen. Grote kans dat je niet de sierkussens naar de kringloop hoeft te brengen, maar ze gewoon op de nieuwe bank kan neerleggen. En mochten ze er echt niet bij passen dan is er wel een ander meubelstuk waar ze bij passen.

Witte sierkussens

Op zoek naar frisheid en helderheid? Dan zijn witte sierkussens een goeie toevoeging aan jouw huis. Als je stoelen hebt met felle kleuren dan kan je voor een zachter contrast zorgen met een wit sierkussen.

Naast dat het mooi past bij gekleurde banken kan het natuurlijk ook voor frisheid en een elegante uitstraling zorgen bij een wat donkerdere bank.

Voor een witte bank geldt een beetje hetzelfde als bij zwarte kussens. Deze kussens passen bij zo’n beetje elke meubelstuk. Dus weggooien hoeft alleen als de kussens versleten zijn.

Luxe sierkussens

Ben je op zoek naar echte luxe sierkussens? Er zijn een aantal merken die hoogwaardige sierkussens maken. We zullen er hier een aantal bespreken.

Claudi sierkussens

Met kussens van Claudi heb je een eenvoudige manier om luxe toe te voegen aan jouw interieur. Het merk is opgericht in 1993 en heeft in de loop der jaren een breed aanbod aan sierkussens ontworpen en op de markt gebracht.

Claudi maakt voornamelijk sierkussens van hoge kwaliteit en daar horen dan natuurlijk ook de beste materialen bij, daarom maken ze voornamelijk gebruik van:

  • Zacht fluweel
  • Zijde
  • Linnen stoffen

Maar alleen de beste materialen is natuurlijk niet genoeg om een top kussen te maken. Ze maken daarom ook kussens met opvallende patronen. Zoals bijvoorbeeld d kussens met een Eclectic pink patroon of een combinatie van olive/dark taupe bij de sierkussens imperiale, honey en astrid.

Leïlah sierkussens

Een wat jonger merk op de Nederlandse markt van sierkussens is Leïlah. Het bedrijf bestaat pas sinds 2015, maar toch hebben ze al een hoop mooie sierkussens van hoge kwaliteit. Wat meteen opvalt aan de sierkussens is de etnische uitstraling.

Scroll naar boven